м. Львів, вул. Окружна, 57а
Дичина

Дичина

За: HUNT - 15 Листопада -
0 - 120

Усім любителям полювничої здобичі відомо, яким важливим етапом видобутку звіра є його вичинка та приготування. Що само по собі є справою непростою, та потребує відповідних вмінь та терпіння. 

Кожен мисливець розуміє, що приготуванням варто зайнятися жінці. Адже він ітак виснажився після тривалого полювання з раннім підйомом, та заслуговує відпочинку.


        Дичина готується в умовах дикої природи. Бажано з природнім джерелом вогню, таким як багаття. Якщо немає багаття то звичайна духовка розігріта до 250°C (з рівномірним нагріванням) підійде.

Спершу слід по-максимуму розігріти «очаг». Та підтримувати в ньому температуру до повного приготування страви.  

«Дике» м'ясо значно жорсткіше за м’ясо світської тварини, тому його варто засолювати відразу після вичинки, та тримати в солі (або в соляному розчині) якомога довше. (Часу поки ви займаєтесь вогнем буде достатньо.) Можна й заздалегідь приготувати маринад, але у випадку дичини важливо дотримуватися принципу «чим менше – тим краще». Тобто чим менше спецій – тим краще збережеться смак.


Тварині у дикій природі потрібно вміти виживати з-за умов будь-яких температур. Тому шкіра у них жостка та товста. Прогрівати її слід рівномірно. Найкраще спочатку потримати тушу в диму, щоб додати їй присмаку копченості та мясо матиме можливість просушитися.

Готується дичина довго, з постійним прокручуванням на вогні. Поступово темп можна збавляти. По мірі приготування «дичь» суттєво зменшуватиметься в розмірах. Це і буде головною ознакою готовності.

Також видаватиме запах. Смажене сухе м’ясо манить своєю пряністю та насиченістю. Надрізати шкіру чи пробувати його не варто аж до повної готовності, так як під час прорізання порушиться оболонка, та прогрівання стане нерівномірним. Чим більше обертів зробити – тим смачніше буде мясо в результаті.

 Якщо все вдасться – то за годину, другу ви отримаєте незабутнє м’язисте волокно дикого звіра, з димчатою сухістю та неперевершеною прожаркою аж до кості, смак якого залишиться у вашій пам’яті назавжди. 

Подається дичина з овочами свіжими. Так як мясо дикого звіра дуже ситне і насичене корисними речовинами.

Їсця руками. Без приборів, за допомогою гострого ножа та власних зубів.

 







Коментарі
Написати коментар